Dagbesteding

Veel ouderen zijn eenzaam. Ze zijn voor hun vertier afhankelijk van familie en andere naasten, maar komen zelf weinig buiten. Zeker wanneer er sprake is van (beginnende) dementie. Een ‘normaal’ dagritme met herkenbare activiteiten en sociale contacten is dan juist heel prettig. De dagbesteding van De Huiskamer biedt zo’n ritme. In een gezellige, ongedwongen sfeer brengen ouderen de dag door met activiteiten die hen aanspreken. 

Voor iedereen iets te doen

In De Huiskamer is voor iedereen iets te doen. Er zijn altijd huishoudelijke klusjes, zoals de was vouwen of helpen met eten koken. Daarnaast is er veel ruimte voor creativiteit. Onze cliënten maken zelf veel artikelen die we verkopen in onze winkels. Ook spelen we regelmatig spelletjes. Een potje biljarten of rummikub is tenslotte altijd leuk! En dan hebben we ook nog onze duofietsen, waarmee een cliënt met één van onze zorgverleners een rondje kan rijden door de stad. Even een frisse neus halen! 

Samen eten

Tijdens onze dagbesteding eten de ouderen ook vaak samen. In de meeste gevallen wordt zelfs samen gekookt. En daarbij geldt het principe zien eten doet eten. Veel ouderen zouden thuis maar weinig eten, maar in gezelschap eten ze meer en smaakt het beter. Dit draagt weer bij aan een gezond gestel. Daarmee ontlasten we de mantelzorgers en bezorgen we de ouderen een fijne dag.