De Huiskamer in Medemblik

Uniek wonen

Midden in het centrum van Medemblik hebben wij een samenwoonlocatie voor mensen vanaf 45 jaar zonder of met een zorgindicatie vanaf ZZP 4 of GGZ. De gemeenschap bestaat uit 6 zorgstudio’s, waarvan er 2 geschikt zijn voor een echtpaar. De bewoners wonen hier zelfstandig, maar er is 7 dagen per week een zorgmedewerker aanwezig. Ook kunnen we hier nachtzorg bieden, als daar behoefte aan is. De Huiskamer biedt alle facetten van zorg, waarmee we zoveel mogelijk kunnen aansluiten op de wensen van de cliënt. 

Dagbesteding

In het pand van de samenwoonlocatie is ook onze ontmoetingsruimte gevestigd. Hier vindt onze dagbesteding plaats. Bewoners kunnen hier elkaar, maar ook andere clïenten ontmoeten. Ze kunnen er deelnemen aan spelletjes, maaltijden bereiden en eten, knutselen en een goed gesprek voeren. 

Wonen in het Bagijnhof

De samenwoonlocatie is speciaal voor mensen vanaf 45 jaar die eenzaamheid, dementie of psychische klachten ervaren. Ze hebben vaak moeite met het geven van invulling aan de dag. Ze hebben een zorg- of ondersteuningsvraag waarvoor ze een indicatie hebben vanuit de WLZ. Vóór iemand bij ons komt wonen, vinden gesprekken plaats en iedere 6 maanden wordt het huurcontract geëvalueerd. 

Voor meer informatie over dagbesteding én wonen in het Bagijnhof kunt u contact opnemen met Anneleen via 06 28 31 00 08