Jong & Dame

Samen zijn we sterker. De Huiskamer van Enkhuizen en de Huiskamer in Medemblik zijn er om een bijdrage te leveren aan het langer zelfstandig leven van ouderen die leven met eenzaamheidsklachten en (beginnende) dementie. Er is echter ook een hele grote groep (jongere) mensen die nog prima zelfstandig kan wonen, maar wél dringend behoefte heeft aan gezelschap, lotgenoten en positieve energie. Daarom zijn we in Enkhuizen gestart met de Jong & Dame groep. Speciaal voor vrouwen in de leeftijd van 45 tot 70 jaar. 

Lotgenotencontact en gezelligheid

De jonge vrouwen die naar deze groep komen, kampen met depressieve gevoelens, maar zijn soms ook partner van iemand met een ziekte als dementie. In de groep vinden ze lotgenoten om ervaringen te delen, maar ook om elkaar te steunen. Ondertussen doen we samen leuke activiteiten binnen de Huiskamer. Dit kunnen creatieve dingen zijn, maar ook samen koken of spelletjes doen.  

De Jong & Dame groep is elke woensdag van 10.00 tot 16.00 uur in de Huiskamer van Enkhuizen. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Marjan.