Over de Huiskamer

Bedoeld voor mensen die zelfstandig wonen en voor wie het van belang is een paar dagen per week onder de mensen te zijn en samen activiteiten te doen. Dit ontlast de mantelzorger. We bieden onze kleinschalige begeleiding in een groep in onze huiselijke omgeving. Individuele begeleiding thuis is ook mogelijk, evenals begeleiding ’s avonds of in het weekend. We steken vooral tijd in datgene wat onze bezoekers nodig hebben: Persoonlijkheid, veiligheid, aandacht, liefde en zorg.
Samen met onze cliënten zoeken we naar de dingen die ze zelf nog kunnen en willen doen. Wij voldoen daarmee geheel aan uw wensen. Dit is iets waarmee we ons onderscheiden van andere aanbieders. 

De Huiskamer is een centraal punt, midden in het centrum van het oude Enkhuizen én in het hart van Medemblik. Als u ons zelf niet kunt bereiken, kunnen we u ophalen en weer thuisbrengen. Onze tarieven zijn per uur of per dagdeel. Deze kunnen worden betaald uit eigen middelen of middels een indicatie van de gemeente. De Huiskamer is ook erkend door de 7 Westfriese gemeenten, Drechterland, Koggenland, Opmeer, Enkhuizen, Stede Broec, Hoorn en Medemblik. Ook kunnen wij vanuit onderaannemerschap werken binnen een indicatie in de WLZ. 

Uitsluiting 
Mensen met een vrijheidsbeperking door middel van een BOPZ (wet bijzondere opnemingen in psychogeriatrische ziekenhuizen) kunnen niet in de Huiskamer verblijven. Hier is onze locatie niet geschikt voor, omdat we geen vrijheidbeperkende maatregelen (denk aan de deur op slot) mogen handhaven. Onze uitsluitingscriteria vindt u hier. Onze bezoekers hebben recht op cliënt inspraak door gebruik te maken van de ideeënbus en het huiskameroverleg.

Wilt u meer weten? Maak een afspraak voor een kennismaking.