Sporten bij De Huiskamer

In samenwerking met Monique Prins biedt De Huiskamer van Enkhuizen nu ook beweegactiviteiten aan. Dit draagt bij aan de gezondheid van onze cliënten en dat is natuurlijk van levensbelang.  

Zorg op maat

Voldoende beweging zorgt voor een betere gezondheid, mobiliteit en zelfredzaamheid. Hierdoor kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Door voldoende te bewegen houden ze hun spieren en uithoudingsvermogen op peil en verkleint de kans op botbreuken en lichamelijke beperkingen. Bij mensen die niet of nauwelijks bewegen zorgt iedere vorm van lichamelijk beweging voor een betere gezondheid. 

Dementie vertragen

Uit onderzoek blijkt dat bewegen goed is voor mensen met dementie. Natuurlijk kun je de dementie niet stoppen door te bewegen, maar het lijkt wel het proces te vertragen. Door te bewegen verbeter je het denkvermogen, verminder je onrust en passiviteit en zorg je voor een betere doorbloeding. Veel mensen met dementie bewegen te weinig, maar De Huiskamer van Enkhuizen gaat hier verandering in brengen met een eigen beweegaanbod. 

Beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen

2,5 uur per week matig intensief bewegen
2x per week spier- en botversterkende activiteiten
Balansoefeningen voor ouderen